Kaynaklarımızı gelecekte de verimli kullanabilmek için sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları edinmeliyiz. Kaynakları tasarruflu kullanmak, gereksiz enerji harcamalarından kaçınmak aslında geri dönüşüme en önemli adımlardan bir tanesidir. Evlerimizde hepimizin kullandığı malzemelerle dekoratif tasarımlar yaratmak mümkün. Atmaya kıyamadığın, ya da beklettiğin eşyaların şimdi değerlendirilme zamanı!
Baharatlık Alanı
Kahve, şeker, baharat hatta baklagilleri saklamak için ne kullanıyorsunuz? Birkaç tane cam şişe ve tıpa kullanarak depolamanız mümkün. Geniş sade cam şişeler ve onlara uygun tıpalarla ortak bir görünüm ve geri dönüşüm elde edebilirsiniz.
Dekoratif Saksılar
Doğada toprağa en geç karışan plastikler özellikle geri dönüşüm açısından kullanılmalı. Büyük boy plastik şişelerin tabanını istediğiniz tasarımla, şekille keserek saksı haline getirebilirsiniz. Sevimli birkaç şekil ve renkli boyalarla evinize renk katan ve mis gibi kokutan fesleğenin saksısı hazır.
Teneke Kalemlikler
Konserveleri atmadan önce kesici ya da sivri bir yeri olup olmadığına bakmalısınız. Eğer yoksa bence onu atmadan bir düşünün. Konserve tenekeler iyice temizlendikten sonra çok güzel kalemlikler olabilir!
Eski Bavul Şimdi Sepet
Fermuarı yırtılmış, bozulmuş içine su alan bavullarınızı çöpe atmadan önce hayvan dostlarımızın çok seveceği bir yatak ya da sepet olabileceğinizi düşünmelisiniz. Değerlendirebileceğiniz bacaklarda varsa komodin bile olabilir.
Yağ Tenekesinden Saksı
Büyük zeytinyağı ya da Ayçiçek yağı tenekelerinin kapaklarını ayırdıktan ve temizledikten sonra iki ucunu birbirine zımbalayarak dekoratif saksılar elde edebilirsiniz. Şemsiyelik de olabilecek bu tenekeleri renklendirmek size kalmış.