Kendi Saksını Yap: Bahara Merhaba

Her bahar yeni umutlar ve mutluluk ile gelir değil mi? Her bahar içimizde bir neşe başlar, sebebi havaların yeniden ısınması ve insanların etrafta cıvıl cıvıl dolaşması olabilir… Bahara mutluluk getiren renklerde çiçeklerden gelir, ağaçlar çiçek açar ve bahçelerde uğraşılmaya başlanır.

Yeni umut ve yeni başlangıçlar ile bahar temizliğini yapmak, yeşerecek çiçeklerinizin tohumlarını atmak için tam zamanı! Saksılarınızı da kendi dekorasyon fikirlerinize göre yaparak, çiçeklerinize sıcacık bir ortam hazırlayabilirsiniz. Mart ve nisan ayları tohumları atmak ve ekmek başlamak için en güzel zamanlardır. Sıcaklığın verimi ile ekmek istediğiniz her ne ise saksısını hadi birlikte yapmaya başlayalım.

Eskiyen ya da atacağınız mutfak gereçlerinizden dekoratif saksılar elde edebilirsiniz. Bunlar neler olabilir diyorsanız; sürahi, kepçe, çaydanlık, huni, fincan hatta tencere bile olabilir.

Canlı bitkiler, güzel kokulu otlar ve renkli çiçekler için kullanacağınız bir saksı seçin öncelikle. Bize soracak olursanız en farklı ve hoş gözükenlerden bir tanesi eski kek kalıpları. İstediğiniz kek kalıbını aldıysanız başlayalım.

Eski Eşyalardan Saksı Yapmak

Kek kalıbınızın kalkan kısımları varsa, zımpara yardımı ile onlardan kurtulun. Koyacağınız yeri seçtiyseniz ona uygun bir sprey boya ya da boya seçimi yapabilirsiniz. Eğer üzerine bir şeyler çizmek istiyorsanız istediğiniz taslağa uygun boyları da elinize alın ve temizlediğiniz diğer kek kalıbına devam edelim.

Kek kalıbınızı temizlediniz; sonrasında olacağı ana renge boyayın. Boyadığınız bu rengin kurumasını bekleyin. Kuruduğu zaman diğer boyalar ile yapacağınız şekilleri yapın ve yeniden kurumaya bırakın.

Kuruyan kek kalıbınız artık yeni saksınız olmaya hazır.

Son dönemlerde mutfakta, salatada kullanacağınız otları yetiştirmenin moda olduğunu biliyoruz. Bizde bu adımda bunu yaptığınızı düşünelim; ekeceğiniz tohumlara uygun toprağı istediğiniz gibi saksınıza dökün. Sonrasında biraz derine tohumunuzu ekin ve sonraki sulama kurallarına uyun.

Ektiğiniz tohum güneşe ihtiyacı olan ya da olmayan bir bitki olabilir. Saksınızın boyamasını ekeceğiniz tohumu düşünerek yapabilirsiniz. Güneş görmeyecek bir yerde kalacaksa ona göre bir ortam seçmelisiniz.